Summer End

Eén weekend feest te Sint-Kruis: Summer End

Een traditie sinds vele jaren zijn de gemeentefeesten op Sint-Kruis tijdens het weekend van de derde zondag van september. In de volksmond worden deze feesten nog altijd Sint-Kruis Kermis genoemd. In het jaar 2000 werd Sint-Kruis Kermis omgedoopt tot het Summer End Festival. Er werd gekozen voor een Engelse benaming omdat dat jaar werd gestart met optredens van internationale straatartiesten. Er werd zelfs een kleine wedstrijd van gemaakt waarbij zelfs een jury werd ingeschakeld om de beste straatartiest te kiezen. De naam verwijst tevens naar de periode waarin het evenement wordt georganiseerd, namelijk het einde van de zomer. Het internationale straatartiestenluik werd de voorbije jaren wat afgebouwd, onder meer omwille van het feit dat de Stad Brugge zelf evenementen op touw begon te zetten met internationale artiesten via de vzw Brugge Plus. Dit jaar koos het organiserende Feestcomité Sint-Kruis er dan ook voor om vanaf 2010 onder de naam "Summer End" door het leven te gaan.

Wat houd het Summer End nu in. Er is een tweedaagse rommelmarkt in de Boogschutterslaan. Op zaterdag is er een avondprogramma met optredens op het gemeenteplein (Moerkerkse Steenweg aan de kerk) en een groots vuurwerk op het sportterrein De Gulden Kamer op zaterdag.
Hoogtepunt vormen de straatfeesten op zondagnamiddag met optredens, straattheater, kinderanimatie, springkastelenfestival, opendeur bij de handelaars, kunstenaars die zich voorstellen en vele info- en demonstratiestands van culturele, jeugd- en sportverenigingen.

Alle evenementen worden gratis aangeboden en is mogelijk dankzij de steun van de Stad Brugge, de plaatselijke handelaars en Unizo. Het welslagen van het Summer End is eveneens te danken aan de medewerking van de verschillende stadsdiensten, de Lokale Politie en de Brandweer.


© 2010 - Concept by bwmedia

sint-kruis feestcomité . Boogschutterslaan 42, 8310 Sint-Kruis . Contact . Privacy en disclaimer . Adverteren